Vypnout zobrazení pro mobilní zařízení

Centrální registr dlužníků

Poradna
13. května 2016

Pokud si v jakékoliv bankovní instituci zažádáte o úvěr, tak je velmi často nahlíženo do “registru“. Co to ovšem ten registr je? Jedná se o Centrální registr dlužníků. Je to v podstatě databáze lidí, kteří nesplácí své dosavadní závazky.

Banky mohou díky této databázi zvážit rizika, která jim hrozí. V případě, že se již dotyčný v registru nachází, tak je obvykle černou ovcí, které žádná banka nepůjčí. Samotní zaměstnanci bank mají jasné pokyny k tomu, aby neposkytovali úvěry lidem, kteří již někde dluží.

výše půjčky:1 000 - 15 000 Kč
délka splatnosti:7 až 28 dní
úrok od:14%

O společnosti Kontex Trade International s.r.o.

Nebankovní půjčku ,,Pujčka7,, poskytuje společnost Kontex Trade International s.r.o. Svým klientům nabízí od 1 000,-Kč až do 15 000,-Kč pro stálé zákazníky se splatností až 28 dní.

Adresa:

Kontex Trade International s.r.o.
Na Okruhu 488/27
142 00 Praha 4

Sjednat půjčku online

Na první pohled se může zdát o systém, který jen zhoršuje naší situaci, opak je ovšem pravdou. Díky centrálnímu registru dlužníků si můžeme dokonce i my snadno ověřit, jestli je někdo dlužníkem. Registr je k dispozici online a pokud jednáme s nějakou firmou, která je nám podezřelá, tak si nejprve můžeme snadno ověřit, zda-li v registru není.

 

Samotný registr zpracovává informace od věřitelů, na základě těchto informací je databáze vedena. Každý náš věřitel nás může do takové databáze zařadit. Registr dlužníků bývá také často označován jako “Úvěrový registr“ a to právě proto, že nejčastěji vzniká úvěrem.

 

Problém centrálního registru je, že se do něj lze snadno dostat, stačí zapomenout a na splácení úvěru a hned jsme na seznamu. Dokonce ani to pro nás nemusí znamenat velkou překážku. Velké množství nebankovních institucí moc dobře ví, že i ten, kdo je v registru veden, dokáže půjčky splácet a tak mu půjčí. Podmínkou je pochopitelně doložení příjmu. To je dostatečný důkaz k tomu, aby kdokoliv mohl využít drobných úvěrů.

výše půjčky:500 - 20 000 Kč
délka splatnosti:1 až 30 dní
úrok od:26%

O společnosti creditON.cz, s.r.o.

Společnost creditON.cz, s.r.o. patří do mezinárodní finanční skupiny CreditON, které kromě České republiky působí v dalších zemích světa, jako Slovensko, Polsko, Gruzie, Lotyšsko a Nový Zéland. V těchto všech zemích patří společnost CreditON k předním poskytovatelů nebankovních úvěrů a to právě pro zákaznický servis, který společnost poskytuje.

Adresa:

creditON.cz, s.r.o.
Argentisnká 286/38
170 00 Praha 7 - Holešovice

Sjednat půjčku online

Registr dlužníků dokonce často i pomáhá, díky němu mohou nebankovní instituce nabídnout takovou formu úvěru, která uživateli pomůže se splácením dosavadních úvěrů a kterou budou moci mnohem lépe splácet. Pokud si nejste jistí tím,že vás někdo do registru dlužníků evidoval, tak se můžete snadno přesvědčit, jestli tam jste, registr je dostupný neustále online.

 

Kategorie článků
Kolik si přejete půjčit?