Vypnout zobrazení pro mobilní zařízení

Nejlevnější půjčky díky zajímavým akcím

Poradna
10. srpna 2016

Jestliže se chystáte vzít si půjčku, jistě přemýšlíte nad tím, jak najít tu nejlevnější. Víte však, že na půjčce můžete ušetřit opravdu hodně, nebo že půjčku můžete mít například úplně zdarma? Poskytovatelé půjček totiž nabízí všemožné akce, aby získali klienty na svou stranu. Ale hlavně vám tak šetří peníze.

Podíváme se tedy na jednotlivé akce, co znamenají a jaké jsou podmínky pro jejich uplatnění. Jednotlivé akce jsou charakteristické jak pro bankovní tak pro nebankovní půjčky.

Splátky zpět

Tato akce je zajímavá u dlouhodobějších půjček s vysokou splátkou. Dá se díky ní totiž ušetřit opravdu spoustu peněz.

 

Společnosti nabízející tuto akci ke svým půjčkám slibují, že vám vrátí určitý počet splátek, které jste již zaplatili. Většinou patří k podmínkám vzorná platební morálka a určitý minimální počet měsíců, na které si půjčku berete.

Vracení zaplacených úroků

U této akce vám společnost vrátí určitou část vámi již zaplacených úroků. Některé společnosti nabízí vrátit až 100 % úroků. Podmínkou bývá vzorná platební morálka a úplné splacení celé půjčky.

 

Tuto akci nabízí nejen poskytovatelé půjček, ale i splátkového prodeje. Můžete ji tak využít i u nákupu zboží na splátky.

První půjčka zdarma

Akci můžete vidět především u společností, které nabízí takzvané půjčky před výplatou, tzn. krátkodobé půjčky, které nesplácíte v pravidelných intervalech, ale jednorázově po uplynutí doby splatnosti. Dobu splatnosti obvykle můžete zvolit mezi 7 až 30 dny, v závislosti na společnosti.

 

Akce funguje tak, že si půjčíte určitou částku. Po uplynutí splatnosti byste měli vrátit tuto částku plus poplatek za půjčku. U akce První půjčka zdarma však vracíte pouze tu částku, kterou jste si půjčili, nic navíc. Půjčka je tak zdarma, bez poplatku. Obvykle to poznáte už při její samotné simulaci. Vidíte, kolik si půjčujete, i kolik budete vracet. Částka by měla být stejná, poplatek 0 Kč, úrok 0 %, RPSN 0 %. Důležité je, aby to byla vaše první půjčka u daného poskytovatele.

Kde jakou akci získáte?

Jestliže budete chtít u kteréhokoliv poskytovatele získat jím nabízenou akci, dbejte na splnění všech podmínek. Řádně si je přečtěte a nezapomeňte všechny dodržet. Mohou se lišit poskytovatel od poskytovatele.

 

Níže v přehledné tabulce uvádíme příklady společností, které některou z akcí nabízí. Dočtete se také podmínky jednotlivých poskytovatelů pro získání jejich akce.

 

Akce

Poskytovatel

Podmínky získání akce

Splátky zpět

Cetelem

Zpět jedna splátka ročně, vždy ke 13. měsíci.

Půjčka musí být minimálně na 73 měsíců.

Při vzorné platební morálce.

Při předčasném splacení nebude ani poslední odměna vyplacena.

Akce není časově omezena.

Vrácení úroků

Cofidis

Nákup na splátky.

Vrácení všech úroků.

Při vzorné platební morálce.

Úroky vráceny do 4 měsíců od poslední uhrazené splátky.

Úroky se vrací primárně na kreditní kartu Cofidis, pokud klient kartu nevlastní, může zvolit zaslání peněz na účet nebo složenkou.

Týká se pouze půjček s označením VRP.

Akce není časově omezena.

HomeCredit

Vrácení 1/4 úroků.

Při vzorné platební morálce.

Po úplném splacení úvěru.

Akce není časově omezena.

První půjčka zdarma

CreditOn

Max 8 000 Kč.

Splatnost 30 dní.

Akce není časově omezena.

Ferratum

Max. 9 000 Kč.

Splatnost 30 dní.

Vzorná platební morálka.

Akce není časově omezena.

Informace uvedené v článku jsou platné ke dni 9. 8. 2016.

 

Kategorie článků
Kolik si přejete půjčit?